Szeretettel köszöntelek a Állatbarátok Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Állatbarátok Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Állatbarátok Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Állatbarátok Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Állatbarátok Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Állatbarátok Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Állatbarátok Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Állatbarátok Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
- 4 dl víz
- Bármilyen húsféleség, csont (A húslé elkészítéséhez.)
- 25 dkg zabpehely (instant)
- 2 db tojás
- 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg tejpor
- 10 dkg kukoricadara
- 5 dkg bulgur
Mi is az a bulgur? A bulgur, búzából készült, finomra őrölt, szemcsés dara. Hagyományosan napon szárítják zöld búzaszemből.
Mennyibe kerül? 500 g kb. 400 Ft.
Elkészítése:
A vizet felforraljuk. A húst, csontot, húsféleséget belefőzve, kb. 3 dl mennyiségű húslét készítünk. A zabpelyhet fokozatosan a leszűrt húslébe keverjük. A kész elegyet kb. 5 percig állni hagyjuk. A tojásokat felverjük és hozzáadjuk.
A búzalisztet, a tejport, a kukoricadarát és a bulgurt összekeverjük, és összegyúrjuk a korábban elkészített masszával. A hagyományos süteményhez hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle.
A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és 50 perc alatt lassú tűzön megsütjük. A kész tésztát egy ideig állni hagyjuk a tepsiben, kihűlés után kekszhez hasonló nagyságú darabokra szeleteljük.
Jutalomfalatka szerűen adjuk kedvencünknek!
Nagyon fontos!
- Sose adjunk cukros ételt, csokoládét a kutyának, mert nem tudja megemészteni, és ezzel megrövidíthetjük az életét!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
Bonusz tipp!
A főzés során megfőtt húsból tetszés szerint készíthetünk kedvencünknek eledelt. (Pl. felhasználhatjuk a Kedvenc Kutyasütemény töltelékéhez.)
Nincs időd főzőcskézni, mégis a legjobbat szeretnéd kedvencednek? Olvasd el az ideális kutyaeledel kiválasztásáról szóló cikkünket!
Forrás: http://www.kutyatippek.hu/Fogbarat_falatka
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ha a macska túl sokat mosakszik.
A felelős macskatartók 5 pontja.
Így ösztönözze ivásra!
Corgi:az ideális társ.